Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru Vecinătatea Estică din cadrul Comisiei Europene

  • 07 Februarie 2023 08:54
Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru Vecinătatea Estică din cadrul Comisiei Europene

În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, premierul a avut o întrunire cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru Vecinătatea Estică, Direcția Generală pentru Vecinătate și Negocieri pentru Extindere a Comisiei Europene (DG NEAR).

„Discuția s-a axat pe aspecte ce vizează asistența de care are nevoie Republica Moldova pentru îndeplinirea condițiilor de lansare a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Am menționat că recunoașterea perspectivei noastre europene și acordarea statutului de țară candidată este tratată cu o mare responsabilitate de către Guvernul pe care îl conduc. Suntem hotărâți să demonstrăm progrese semnificative și durabile în fiecare domeniu vizat de Comisia Europeană.

În unele domenii se atestă deja progrese. Spre exemplu, în ceea ce ține de îmbunătățirea regulilor privind proiectele de investiții publice și achiziții publice, îmbunătățirea legislației privind Consiliul Superior al Magistraturii, privind Procuratura, verificarea declarațiilor de avere ale candidaților la funcțiile de judecători și procurori, precum și aprobarea noului Cod electoral.

Am discutat, de asemenea, posibilitatea majorării numărului de experți din partea UE, care ar sprijini ritmul accelerat de transformare a Republicii Moldova”, se arată în postarea premierului de pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău