Năstase îl îndeamnă pe Chirtoacă să demisioneze de bună-voie, pentru a nu admite ca orașul să fie condus de Plahotniuc

  • 24 Iulie 2017 11:55
Năstase îl îndeamnă pe Chirtoacă să demisioneze de bună-voie, pentru a nu admite ca orașul să fie condus de Plahotniuc

Liderul PPDA, Andrei Năstase, îl îndeamnă pe primarul general al Capitalei să demisioneze din funcție, pentru a putea fi organizate noi alegeri în Chișinău.

 El susține într-o adresare către Dorin Chirtoacă, postată pe Facebook, că în cazul în care primarul va fi suspendat din funcție, „orașul va fi condus de oligarhul Plahotniuc prin diverși interpuși, controlați cu dosare penale”, deoarece, potrivit legii, pe întreagă durată a suspendării, nu se admite organizarea noilor alegeri.  

„Nu este un secret că așa-zisa justiție de buzunar pregătește zilele acestea procedura de suspendare din funcția de edil al capitalei. Lucrul acesta a început prin solicitarea de către procuratura generală - aservită, iar justiția lui Plahotniuc abia așteaptă să vă execute în zilele imediat următoare, astfel încât suspendarea să înceapă să-și producă efectele juridice.

Vă amintesc că, în conformitate cu Art. 33 al Legii privind administrația publică locală, organizarea noilor alegeri pentru funcția de primar nu se admite pe întreagă durată a suspendării. În aceste condiții, capitala țării va ajunge indubitabil pe labele lui Plahotniuc servit de toți grozavii trecuți și dresați prin subsolurile CNA.

Dar acum trebuie să luați o decizie majoră, poate cea mai importantă din viață, care să scoată Chișinăul și locuitorii acestui oraș dintr-un impas administrativ și politic, care să împiedice călăilor de la GBC să pună pe brânci capitala țării.

Consider cu toată tăria și sinceritatea că, în numele democrației și al locuitorilor orașului Chișinău, aveți obligația morală și de drept să DEMISIONAȚI urgent, cât o mai puteți face, și să le întoarceți mandatul oferit în data de 28 iunie 2015, argumentând pentru opinia publică națională și internațională de ce anume ați luat această decizie crucială. Dacă nu veți face acest lucru, aparatul represiv al lui Plahotniuc își va face treaba murdară posibil chiar în următoarele ore, fără a putea fi împiedicat, iar după suspendare orașul va fi condus de oligarhul Plahotniuc prin diverși interpuși, controlați cu dosare penale…

Domnule primar, referendumul anunțat de judecătoria Chișinău, o filială GBC de la Buiucani, nu va aduce nimic bun pentru oameni, ci va fi o tentativă vădită de a trage de timp, de a prelua cu cinism gestionarea administrativă a orașului și devalizarea lui totală de către binomul Plahotniuc-Dodon”, scrie liderul PPDA, Andrei Năstase.

Amintim că vineri, 21 iulie, Procuratura a anunțat că urmărirea penală în dosarul parcărilor cu plată, ce îl vizează pe primarul Municipiului Chișinău, a fost finalizata și trimisă în judecată, iar procurorii solicită Consiliului municipal Chișinău suspendarea din funcție a primarului general pe durata procesului de judecata.

Pe de altă parte, Dorin Chirtoacă afirmă, într-o postare pe Facebook, că Procuratura cere lucruri ilegale, iar suspendarea sa din funcție o poate face numai instanța de judecata, nu Consiliul Municipal Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău