Năstase îl îndeamnă pe Chirtoacă să demisioneze de bună-voie, pentru a nu admite ca orașul să fie condus de Plahotniuc

  • 24 Iulie 2017 11:55
Năstase îl îndeamnă pe Chirtoacă să demisioneze de bună-voie, pentru a nu admite ca orașul să fie condus de Plahotniuc

Liderul PPDA, Andrei Năstase, îl îndeamnă pe primarul general al Capitalei să demisioneze din funcție, pentru a putea fi organizate noi alegeri în Chișinău.

 El susține într-o adresare către Dorin Chirtoacă, postată pe Facebook, că în cazul în care primarul va fi suspendat din funcție, „oraşul va fi condus de oligarhul Plahotniuc prin diverşi interpuşi, controlaţi cu dosare penale”, deoarece, potrivit legii, pe întreagă durată a suspendării, nu se admite organizarea noilor alegeri.  

„Nu este un secret că aşa-zisa justiţie de buzunar pregăteşte zilele acestea procedura de suspendare din funcţia de edil al capitalei. Lucrul acesta a început prin solicitarea de către procuratura generală - aservită, iar justiţia lui Plahotniuc abia așteaptă să vă execute în zilele imediat următoare, astfel încât suspendarea să înceapă să-și producă efectele juridice.

Vă amintesc că, în conformitate cu Art. 33 al Legii privind administrația publică locală, organizarea noilor alegeri pentru funcția de primar nu se admite pe întreagă durată a suspendării. În aceste condiții, capitala țării va ajunge indubitabil pe labele lui Plahotniuc servit de toți grozavii trecuți și dresați prin subsolurile CNA.

Dar acum trebuie să luaţi o decizie majoră, poate cea mai importantă din viață, care să scoată Chişinăul şi locuitorii acestui oraş dintr-un impas administrativ și politic, care să împiedice călăilor de la GBC să pună pe brânci capitala țării.

Consider cu toată tăria și sinceritatea că, în numele democraţiei şi al locuitorilor oraşului Chişinău, aveți obligația morală și de drept să DEMISIONAȚI urgent, cât o mai puteți face, și să le întoarceţi mandatul oferit în data de 28 iunie 2015, argumentând pentru opinia publică națională și internațională de ce anume ați luat această decizie crucială. Dacă nu veţi face acest lucru, aparatul represiv al lui Plahotniuc își va face treaba murdară posibil chiar în următoarele ore, fără a putea fi împiedicat, iar după suspendare oraşul va fi condus de oligarhul Plahotniuc prin diverşi interpuşi, controlaţi cu dosare penale…

Domnule primar, referendumul anunțat de judecătoria Chișinău, o filială GBC de la Buiucani, nu va aduce nimic bun pentru oameni, ci va fi o tentativă vădită de a trage de timp, de a prelua cu cinism gestionarea administrativă a orașului și devalizarea lui totală de către binomul Plahotniuc-Dodon”, scrie liderul PPDA, Andrei Năstase.

Amintim că vineri, 21 iulie, Procuratura a anunțat că urmărirea penală în dosarul parcărilor cu plată, ce îl vizează pe primarul Municipiului Chişinău, a fost finalizata și trimisă în judecată, iar procurorii solicită Consiliului municipal Chişinău suspendarea din funcţie a primarului general pe durata procesului de judecata.

Pe de altă parte, Dorin Chirtoacă afirmă, într-o postare pe Facebook, că Procuratura cere lucruri ilegale, iar suspendarea sa din funcție o poate face numai instanța de judecata, nu Consiliul Municipal Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
0,75 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:64 %
Vint:8,2 m/s
Fri
-1 °C
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C

Curs oficial BNM 22 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3233 0.0341
USD 17.4327 -0.0117
RON 4.0418 0.0052
UAH 0.7227 0.0007
RUB 0.2734 0.0008
Arhivă Radio Chișinău