NASA caută oameni care să protejeze Pământul de extratereștri

  • 04 August 2017 12:15
NASA caută oameni care să protejeze Pământul de extratereștri

Agenția spațială NASA oferă un loc de muncă de „ofițer de protecție planetară”, care trebuie să apere Pământul de contaminarea extraterestră și să se asigure că planeta noastră va evita contaminarea lumilor străine pe care încearcă să le exploreze.

Guvernatorii muncesc din greu pentru a proteja publicul. Unii studiază bolile infecțioase și tratamentele eficiente, iar alții se asigură că medicamentele, alimentele, vehiculele sau produsele de consum se ridică la nivelul așteptărilor și nu dăunează nimănui. Dar preocupările de la sediul NASA sunt, literalmente, extraterestre - motiv pentru care agenția spațială oferă acum un loc de muncă de „ofițer de protecție planetară”, conform Business Insider, scrie Mediafax.ro.

Acest ofițer ar trebui să apere Pământul de contaminarea extraterestră și să se asigure că planeta noastră va evita contaminarea lumilor străine pe care încearcă să le exploreze.

Remunerația? Un salariu de șase cifre, între 124.406 dolari și 187.000 dolari pe an, plus alte beneficii.

În timp ce multe agenții spațiale angajează ofițeri de protecție planetară, contractele sunt, deseori, part-time. De fapt, în lume există doar două astfel de roluri cu normă întreagă: una la NASA și cealaltă la Agenția Spațială Europeană. Acest post este momentan al lui Catharine Conley, singurul ofițer de protecție planetară al NASA din 2014.  „Acest nou loc de muncă este rezultatul relocării poziției pe care o dețin în prezent,  o autoritate tehnică independentă din cadrul NASA”, a declarat Conley recent. Nu a spus, însă, dacă intenționează să-și depună din nou candidatura pentru această funcție, care poate fi deținută timp de cel puțin trei ani, dar poate fi prelungită până la cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău