NASA amână zborul istoric pe Marte al micului elicopter Ingenuity, atașat roverului Perseverance

  • 11 Aprilie 2021 17:59
NASA amână zborul istoric pe Marte al micului elicopter Ingenuity, atașat roverului Perseverance

Decolarea elicopterului Ingenuity Mars din craterul Jezero de pe Marte, care ar urma să fie prima încercare de zbor propulsat pe altă planetă, a fost reprogramat+ "pentru nu mai devreme de 14 aprilie", a anunțat sâmbătă Laboratorul de Propulsie al NASA (JPL), transmite EFE.

Deși decolarea era prevăzută inițial pentru duminică, 11 aprilie, agenția spațială americană a anunțat amânarea sa, într-un comunicat.

"Pe baza datelor provenite de la elicopterul Ingenuity Mars care au sosit vineri noaptea, NASA a decis să reprogrameze primul zbor experimental al elicopterului Ingenuity Mars Helicopter până nu mai devreme de 14 aprilie", a anunțat JPL, cu sediul în California și care se ocupă de acest proiect care a fost comparat cu reușita fraților Wright, inventatorii și pionierii aviației.

Potrivit comunicatului, în timpul unui test la viteză mare al rotoarelor, efectuat vineri, s-a produs o defecțiune.

"Elicopterul este în siguranță și în stare bună și a comunicat către Pământ datele complete de telemetrie", potrivit comunicatului citat.

Agenția spațială americană prevăzuse ca Ingenuity Mars să decoleze în această duminică la 12:30 p.m., "ora solară locală de pe Marte" (10.54 p.m. EST, ora standard estică).

"Echipa elicopterului analizează telemetria pentru a diagnostica și înțelege problema. După aceasta, vor reprograma testul cât mai repede", a mai menționat JPL.

Ingenuity, care cântărește 1,8 kilograme și este de dimensiunile unei mingii de fotbal, are instalate camere și microfon încorporat pentru a înregistra zborul.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău