Naruhito-Încoronare | Împăratul Japoniei sărbătorește urcarea pe Tronul Crizantemei cu invitați din întreaga lume

  • 22 Octombrie 2019 09:19
Naruhito-Încoronare | Împăratul Japoniei sărbătorește urcarea pe Tronul Crizantemei cu invitați din întreaga lume

Japonia organizează marți ceremonii publice marcând urcarea pe Tronul Crizantemei a împăratului Naruhito, un eveniment istoric prin care succesorul lui Akihito își va proclama mandatul în fața poporului nipon și a demnitarilor din 194 de țări, relatează EFE.

 

Foto: (c) KAZUHIRO NOGI / AGERPRES FOTO

 


Foto: (c) KOJI SASHARA / EPA

 

Foto: (c) KOJI SASHARA / EPA

 

Foto: (c) KOJI SASHARA / EPA

 

După ce a moștenit funcția la 1 mai, când a avut loc o altă ceremonie desfășurată în fața reprezentanților politici naționali și ai Familiei Imperiale, Naruhito va fi marți protagonistul unei zile de manifestări solemne ce îi vor marca ascensiunea pe tronul cele mai vechi monarhii din lume.

 


Foto: (c) Soe Zeya Tun / REUTERS


Aproximativ 2.000 de invitați, printre care 70 de șefi de stat și de guvern din întreaga lume, vor asista la aceste festivități ce constituie evenimentul central al unui amplu calendar de celebrări ce includ ritualuri sintoiste desfășurate cu ușile închise și alte tradiții la scară mai mică.

Foto: (c) JIJI PRESS / EPA

 


Foto: (c) JOSE ANTONIO JIMENEZ REDONDO SPANISH ROYAL HOUSE HANDOUT / EPA

 

Celebrarea tradiției 'Sokuirei Seiden no gi' - echivalentă încoronărilor în monarhiile occidentale - va avea loc în sălile cele mai maiestuoase ale ermeticului Palat Imperial din Tokyo, care își deschide porțile doar pentru astfel de evenimente.

 


Foto: (c) FRANCK ROBICHON / EPA


Împăratul va urca la propriu și simbolic pe un tron construit special cu această ocazie, numit 'Takamikura', și protejat de draperii și de un baldachin de 6,5 metri înălțime iar de aici își va proclama ascensiunea în funcție înainte de a primi felicitările și tradiționalele ovații 'banzai' ('viață lungă împăratului').

Naruhito va purta un costum de ceremonie brodat cu ornamente tradiționale și va fi însoțit de soția sa, împărăteasa Masako, care va purta un kimono din 12 straturi și va urca pe un tron alăturat de dimensiuni mai mici decât cel al împăratului.

Invitații străini vor urmări ceremonia ce va dura o jumătate de oră prin intermediul unor ecrane instalate în salonul alăturat celui numit 'Matsu no ma', care din cauza dimensiunii sale reduse nu îi poate găzdui decât pe membrii familiei imperiale și pe reprezentanții diferitelor instituții ale țării.

Printre invitații la ceremonie figurează monarhi ai Europei, precum regele Felipe al VI-lea al Spaniei sau moștenitorul coroanei Marii Britanii, printul Charles, și reprezentanți guvernamentali din America, Africa, Asia și Oceania.

 


Foto: (c) JOSE ANTONIO JIMENEZ REDONDO SPANISH ROYAL HOUSE HANDOUT / EPA


Ceremonia ar putea fi umbrită, dacă se adeveresc prognozele meteo care prevăd ploaie pe tot parcursul zilei, iar în acest caz va fi suspendată desfășurarea gărzii imperiale în curtea Palatului, cum a informat luni la conferința de presă delegatul guvernului nipon pentru ceremonie, Akiteru Mikami.

 


Foto: (c) Kim Hong-ji / REUTERS


Ziua va continua cu o cină de gală organizată în cea mai mare dintre saloanele Palatului Imperial - numită 'Homei-den' - care va fi precedată de un cocteil de bun venit, unde invitații vor putea schimba câteva cuvinte cu noii împărați, și se va încheia cu un spectacol de muzică și dansuri tradiționale.

Meniul cuprinde feluri de mâncare în stil occidental și ingrediente nipone, printre care fructe de mare și pește, sparanghel cu felii din carne de vițel, orez, fructe și deserturi, potrivit vicelui-Mare maestru de ceremonii al Agenției Imperiale, Jiro Okuyama.

Pentru această ocazie numărul invitaților va fi redus la aproximativ jumătate, comparativ cu cei care au participat la întronarea împăratului Akihito în 1990 (circa 4.000) cu scopul de a reduce cheltuielile, a precizat Mikami.

Festivitățile de marți includeau și o paradă în cadrul căreia Naruhito și Masako urmau să defileze pe străzile din Tokyo în mașini decapotabile, dar aceasta a fost amânată pentru data de 10 noiembrie "în urma pagubelor grave provocate de taifunul Hagibis", potrivit aceleiași surse.

Întronarea lui Naruhito, cel de-al 126-lea împărat din istoria Japoniei, va fi a patra desfășurată în această țară de la începutul secolului al XX-lea și a doua din istorie care va beneficia de prezența invitaților internaționali, după cea a lui Akihito în 1990.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău