Naomi Osaka ia locul nr.1 de la Simona Halep în clasamentul WTA

  • 26 Ianuarie 2019 16:28
Naomi Osaka ia locul nr.1 de la Simona Halep în clasamentul WTA

La doar 21 de ani, japoneza Naomi Osaka scrie istorie în circuitul profesionist de tenis. Sâmbătă dimineață, a câștigat al doilea Grand Slam al carierei, a egalat un record vechi de 18 ani și a devenit, în premieră, lideră a clasamentului mondial.

Naomi și-a păstrat cu greu calmul în finala cu Petra Kvitova, 7-6, 5-7, 6-4, a ieșit triumfătoare pentru a doua oară în carieră într-un Grand Slam, după ce începuse seria la US Open 2018, iar începând de luni va fi regina absolută într-un circuit înțesat de jucătoare de valori apropiate. Este pentru prima dată după 18 ani, de la Jennifer Capriati în 2001, când o jucătoare câștigă de manieră consecutivă primele sale două turnee în competițiile majore.

Osaka va deveni cel mai tânăr lider mondial de la Caroline Wozniacki încoace (2010), va strânge 7.030 de puncte și va avea un avans de aproximativ 800 de puncte în fața Petrei Kvitova, cehoaica pe care a învins-o în finală. Pe locul al treilea se află Simona Halep, dar la o distanță considerabilă (5.582 de puncte față de 7.030).

Naomi Osaka a câștigat Australian Open

Naomi Osaka (Japonia; 4 WTA) a câștigat primul Mare Șlem al anului, Australian Open. A trecut în finală, în 3 seturi, 7-6 (2); 5-7; 6-4, de Petra Kvitova (Cehia; 6 WTA).

Partida a debutat într-o notă echilibrată. Finalistele nu au vrut să riște nimic și, după 8 posibilități de break neconcretizate, manșa s-a decis în tie-break. Osaka a fost mult mai sigură la retur și cu două mini break-uri și-a adjudecat setul cu 7-2. Avantanjul nu s-a resimțit în cel de-al doilea. Experiența Kvitovei și-a pus amprenta, iar sportiva din Cehia a debutat cu break pe serviciul adversarei și s-a distanțat la 2-0. Naomi a revenit spectaculos. Și-a reglat serviciul, și-a ridicat procentajul pe primul retur și s-a distanțat la 5-4, având 3 posibilități de a închide finala. Emoțiile și-au spus cuvântul, iar Kvitova a profitat la maxim. A câștigat setul cu 7-5, după aproape o oră de joc.
Osaka a cerut o pauză înaintea decisivului, iar strategia a dat roade. A început să domine meciul și-a pus la punct serviciul și returul, iar Kvitova nu a avut ce face. S-a recunoscut învinsă cu 6-4, la capătul unui meci de peste două ore și jumătate.

Osaka este la al doilea titlu de Mare Șlem din carieră. În anul 2018 a câștigat US Open, după o finală cu Serena Williams.

Cum arată clasamentul începând de luni:

Naomi Osaka ia locul nr.1 de la Simona Halep în clasamentul WTA

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău