Nancy Pelosi anunță o anchetă care ar putea conduce la procedura demiterii lui Donald Trump. Reacția președintelui SUA

  • 25 Septembrie 2019 09:49
Nancy Pelosi anunță o anchetă care ar putea conduce la procedura demiterii lui Donald Trump. Reacția președintelui SUA

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a anunțat marți seară lansarea unei investigații parlamentare care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a denunțat anunțul lui Nancy Pelosi, apreciind că este vorba de un act de "hărțuire prezidențială", informează Mediafax.

"Săptămâna aceasta, președintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut președintelui Ucrainei să comită acțiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic. Prin urmare, Camera Reprezentanților inițiază astăzi o anchetă oficială în sensul demiterii. Le cer celor șase comisii să demareze investigațiile sub această umbrelă", a declarat Nancy Pelosi, citată de Fox News.

"Președintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege", a subliniat Pelosi, potrivit sursei citate.

Președintele SUA, Donald Trump, a denunțat vehement anunțul lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, privind ancheta care ar putea conduce la demitere, apreciind că este vorba de un act de "hărțuire prezidențială".

"O zi atât de importantă la Națiunile Unite, atât de multă muncă și atât de mult succes, iar democrații au ruinat-o și au discreditat-o intenționat cu știri despre mizeria vânătorii de vrăjitoare. Foarte rău pentru țara noastră. Pelosi, Nadler, Schiff și, desigur, Maxine Waters! Vă vine să credeți? Nu au văzut deloc nicio stenogramă. Vânătoare de vrăjitoare totală! Hărțuire prezidențială", a reacționat Donald Trump prin Twitter.

Brad Parscale, directorul echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, a catalogat drept "neinspirată" decizia lui Nancy Pelosi. "Democrații au deschis oficial drumul pentru o victorie imensă a lui Donald Trump", a spus Parscale.

Camera Reprezentanților din SUA a cerut oficial Casei Albe prezentarea stenogramei conversațiilor președintelui Donald Trump cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski. Comisiile pentru Informații, Supraveghere și Afaceri Externe din Camera Reprezentanților au trimis marți o scrisoare oficială Președinției SUA prin care cer transmiterea stenogramelor conversațiilor lui Donald Trump, pe fondul suspiciunilor că acesta ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA.

"Dacă recentele informații apărute în presă sunt adevărate, înseamnă că președintele a discutat cu un lider străin despre investigații care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiția abuzului de putere în mod corupt", se arată în scrisoare.

Echipa de campanie a lui Joseph Biden a anunțat că acesta susține lansarea procedurii demiterii lui Donald Trump.

Donald Trump este suspectat că i-a cerut președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfășurată pe 25 iulie, să ofere informații compromițătoare despre activități de afaceri ale lui Joseph Biden și ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat, marți seară, că a autorizat publicarea stenogramelor conversațiilor sale cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski. "Mă aflu acum la reuniunea ONU, reprezentând țara noastră, dar am autorizat publicarea mâine a stenogramei totale, neclasificate și neredactate a conversației mele cu președintele Zelenski din Ucraina. Veți vedea că a fost o convorbire amicală și total adecvată. Fără presiuni și, spre deosebire de Joe Biden și de fiul lui, fără favoruri în schimbul favorurilor! Aceasta nu este alceva decât continuarea celei mai mari și mai distructive vânători de vrăjitoare din toate timpurile!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău