Nadia Savcenko gata să devină președinte al Ucrainei

  • 27 Mai 2016 19:07
Nadia Savcenko gata să devină președinte al Ucrainei

Aviatoarea Nadia Savcenko s-a declarat pregătită să devină președinte al Ucrainei, dacă așa vor dori ucrainenii, în prima sa mare conferință de presă, după doi ani de detenție în Rusia, relatează Agerpres.

Referitor la eliberarea sa la schimb cu doi militari ruși, ea a spus că nu cunoaște cu exactitate mecanismul, că nu a fost întrebată. Ea a spus că atunci când a fost răpită  a fost băgată în mașină și i-au pus un sac pe cap.  Tot pe neașteptate a fost eliberată. Nu știa dacă va zbura cu avionul, dacă va merge în Siberia (...) sau în Ucraina', a relatat aviatoarea.  

Nadeja Savcenko, este deputat în Rada Supremă din partea formațiunii Batkivșcina (Patria), a fostului premier Iulia Timoșenko. Ea a declarat că va iniția crearea unui comitet internațional pentru eliberarea teritoriilor ocupate și a deținuților politici, potrivit agenției de presă Unian.

În acest sens, Nadia Savcenko s-a declarat dispusă să negocieze cu rebelii proruși eliberarea prizonierilor ucraineni. Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin a indicat joi că 174 de ucraineni sunt încarcerați în Rusia, în Crimeea sau în teritoriul controlat de rebeli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău