Nadejda Savcenko a mers la Moscova pentru a-i susține în instanță pe doi concetățeni din Ucraina

  • 26 Octombrie 2016 13:45
Nadejda Savcenko a mers la Moscova pentru a-i susține în instanță pe doi concetățeni din Ucraina

Aviatoarea ucraineană Nadejda Savcenko, actualmente deputat în Rada Supremă de la Kiev, a sosit la Moscova, pentru a-i susține în instanță pe doi concetățeni din Ucraina, condamnați de justiția rusă pentru participare la luptele împotriva trupelor federale, în timpul primei campanii cecene din 1994-1995.

Savcenko asistă la ședința de judecată în care Judecătoria Supremă de la Moscova examinează recursul cetățenilor Ucrainei Nikolai Karpiuk și Stanislav Klîk împotriva deciziei prin care au fost condamnați la 20 și, respectiv, 22 de ani de închisoare, transmite Interfax.

Savcenko, care a venit îmbrăcată într-o cămasă tradițională ucraineană, a refuzat să se expună pe marginea așteptărilor sale cu privire la decizia pe care o va lua instanța, potrivit sursei citate.

„Toate comentariile, după ședința de judecată”, a declarat ea.

Fostul pilot militar ucrainean, Nadia Savcenko, condamnată și ea în Rusia, în martie 2016, la 22 de ani de închisoare pentru o pretinsă complicitate în uciderea unor jurnaliști ruși în estul Ucrainei, a fost grațiată în mai de liderul de la Kremlin, Vladimir Puțin, și predată Ucrainei în schimbul a doi militari ruși capturați în Donbas.

După eliberare, ea a declarat că va face tot ce-i stă în puteri pentru a-i ajuta pe cetățenii ucraineni deținuți ilegal în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău