Muzeului Național de Artă a primit în custodie o pictură semnată de Nicolae Grigorescu

  • 04 Iunie 2012 19:18
Muzeului Național de Artă a primit în custodie o pictură semnată de Nicolae Grigorescu

Una dintre cele mai valoroase picturi românești aflate în proprietate privată a fost oferită astăzi în custodie Muzeului Național de Artă al Moldovei din Chișinău de către un colecționar corporativ român, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” – Chișinău.Pictura “Țărăncuță cu fuior pe cale”, semnată de Nicolae…

Una dintre cele mai valoroase picturi românești aflate în proprietate privată a fost oferită astăzi în custodie Muzeului Național de Artă al Moldovei din Chișinău de către un colecționar corporativ român, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” – Chișinău.

Pictura “Țărăncuță cu fuior pe cale”, semnată de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecată, anul trecut, cu suma de 250.000 de euro și este a treia cea mai bine vândută operă pe piața românească de artă.

Iubitorii de artă din Chișinău vor avea prilejul de a admira capodopera maestrului român timp de un an, în galeria Muzeului Național de Artă.

“Țărăncuță cu fuior pe cale” abordează tematica satului tradițional românesc, care i-a adus artistului consacrarea. Lucrarea ilustrează o scenă pastorală, cu silueta grațioasă a unei țărănci torcând și o turmă de animale într-un peisaj scăldat de soare, emblematică pentru viziunea grigoresciană din apropierea anului 1900.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău