Muzeul Național de Artă, intrare liberă de Ziua Națională a Culturii

  • 14 Ianuarie 2022 14:31
Muzeul Național de Artă, intrare liberă de Ziua Națională a Culturii

Pe 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii, pasionații de artă vor avea acces gratuit la Muzeul Național de Artă al Moldovei, de la ora 18,00 până la ora 22,00. Aceștia pot vizita atât colecțiile permanente de Artă Religioasă, Universală și Națională, cât și cele temporare.

Printre noutățile muzeului este expoziția artistei Atena-Elena Simionescu „Transfigurări, expresii grafice”, din România, care cuprinde 50 de lucrări de grafică, gravură experimentală, obiect, prin intermediul cărora autoarea imprimă marca personalității sale artistice de o rară noblețe sufletească, prin serii de desene care transfigurează figura umană, expresia grafică urmând atât trasee dramatice cât și ludice.

Pasionații de sculptură vor avea ocazia să dialogheze cu artiștii ce au expus în cadrul expoziției de grup „4 SPRE MATURARE” – o expoziție de sculptură care evidențiază varietatea caracterelor artistice. Ion Zderciuc, Ion Bolocan, Mihai Damian, Ion Grecu – 4 sculptori maturi și polivalenți, diferiți ca viziune plastică și estetică a formelor.

Totodată, în seara de 15 ianuarie muzeografii vor fi prezenți pentru a răspunde la întrebările celor curioși.

Sursa: Infoprut.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău