Muzeul Național de Artă al României vine cu o metodă inedită de a raspândi recomandările pentru prevenirea infectărilor, prin patrimoniul propriu

  • 28 Martie 2020 17:12
Muzeul Național de Artă al României vine cu o metodă inedită de a raspândi recomandările pentru prevenirea infectărilor, prin patrimoniul propriu

Muzeul Național de Artă al României a initiat o campanie pe canalele proprii de socializare, prin care mai multe texte ce conțin recomandări de preventie impotriva COVID-19 sunt insotite de opere de artă. Acestea  ilustreaza cum sa ne comportam (sau nu) pentru a ramane sanatosi si a nu-i molipsi pe ceilalti (pastram distanta sociala, nu iesim fara motiv,etc).

Postarea s-a viralizat rapid, ajungand la mii de persoane care au apreciat initiativa și s-au bucurat totodata de imaginile cu operele de artă, potrivit ziare.com.

Campania face parte dintr-o initiativa mai ampla a MNAR de a ramâne aproape de oameni în perioada in care muzeul este inchis. Colaboratorii oferă zilnic pe canalele sale materiale informative si imagini care au ca scop să intrerupa, măcar pentru o clipă, șirul de stiri neplăcute pe care îl gasim de cate ori intrăm pe internet zilele acestea.

Postarile din aceasta serie sunt marcate cu hashtagurile #StamAcasa, #aproapedeARTA, #ARTAonline, dar si de hashtagul #MuseumsAndChill, folosit cu acelasi scop de muzeele din intreaga lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău