Musk anunță că vehiculele Tesla pot fi acum achiziționate folosind bitcoin

  • 24 Martie 2021 10:23
Musk anunță că vehiculele Tesla pot fi acum achiziționate folosind bitcoin

Șeful producătorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a anunțat miercuri că un vehicul Tesla poate fi acum cumpărat folosind bitcoin, iar opțiunea va fi disponibilă în afara SUA ulterior în acest an, transmite Reuters.

Miliardarul a scris pe Twitter: "Puteți cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară".

Cotația bitcoin a urcat luna trecută la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Tesla Inc a informat că ar urma să înceapă să accepte plăți pentru mașinile sale și alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiții a companiei și este menită să diversifice și să maximizeze câștigurile. Conform politicii sale de investiții, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari și ar putea "achiziționa și deține active digitale ocazional sau pe termen lung", se arată în comunicatul Tesla.

Miliardarul Elon Musk, șeful Tesla, adăugase recent eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creșterea cotației bitcoin. Ulterior, Musk a renunțat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău