Municipiul Vaslui va fi Capitala Tineretului în România în anul 2025

  • 19 Noiembrie 2023 14:45
Municipiul Vaslui va fi Capitala Tineretului în România în anul 2025

Municipiul Vaslui a câștigat titlul de Capitala Tineretului în România în anul 2025, în urma unei competiții a cărei gală a avut loc la Târgu-Jiu, relatează Agerpres. Activitățile din cadrul acestui proiect se vor derula sub sloganul "întinerEȘTI''

"Astăzi, pier toate diferențele dintre noi, se sting și fricile de zi cu zi, dispar și supărările și noi, românii, ne amintim mereu să râdem la final, în cele mai grele condiții. (...) De mâine, revenim la treabă. Titlul de Capitală e primul pas al unui plan cu mult mai mare decât am visat vreodată oricare dintre noi", au transmis tinerii care au susținut candidatura municipiului Vaslui.

Reprezentanții Primăriei Vaslui au anunțat că susțin proiectul și vor oferi tot sprijinul necesar în desfășurarea activităților culturale, artistice și civice care urmează să aibă loc.

"Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025! Titlul a fost câștigat de tinerii vasluieni care, cu entuziasm și încredere în puterea celor mulți, au depășit obstacole și au reușit să ne ofere un final frumos al unui parcurs emoționant. Rămânem alături de voi, dragi tineri vasluieni! Felicitări și mulțumiri pentru bucuria oferită! Suntem mândri de voi", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Vaslui.

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului. Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze teme importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău