Municipalitatea se obligă să amenajeze trei locuri de joacă pentru copii din Țânțăreni

  • 17 August 2017 17:12
Municipalitatea se obligă să amenajeze trei locuri de joacă pentru copii din Țânțăreni

Până la sfârșitul anului 2017, Direcția locativ-comunală se obligă să amenajeze trei locuri de joacă pentru copii pe teritoriul comunei Țânțăreni și să amenajeze un teren sportiv pe teritoriul grădiniței de copii din localitate. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general interimar, Nistor Grozavu.

De asemenea, Primăria Chișinău își mai asumă și alte responsabilități față de locuitorii din localitatea Țânțăreni, unde este depozitat gunoiul menajer din Chișinău. Astfel, cei de la „Apă-Canal Chișinău” se obligă să reabiliteze apeductele și fântânile arteziene din comuna Țânțăreni. De asemenea, aceștia vor trebui să repare și să pună în funcțiune stația de tratare a apei potabile și să asigure funcționalitatea permanentă ale acestora până la 1 martie 2018.

O altă obligație a municipalității față de locuitorii din Țânțăreni este construcția unui pavilion pe teritoriul grădiniței de copii din localitate.

După ce a fost redeschisă groapa de gunoi de la Țânțăreni, municipalitatea și-a asumat mai multe responsabilități față de locuitorii din comună. La începutul lunii iulie, consilierii municipali au decis alocarea a 39,3 milioane de lei pentru redeschiderea poligonului de colectare a deșeurilor de pe teritoriul comunei Țânțăreni. Astfel, 17,3 milioane de lei urmează a fi alocați pentru stația de epurare și alte 12 milioane - pentru lucrările de consolidare a digului poligonului. Localitatea urmează să primească 10 milioane de lei în calitate compensații. Totodată, autoritățile din Chișinău se angajeau să evacueze gratuit deșeurile de pe patru poligoane din Anenii-Noi, precum și să efectueze lucrări de îmbunătățire a infrastructurii locale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău