Municipalitatea Chișinău va efectua controale în liceele și școlile din oraș

  • 17 Ianuarie 2022 11:39
Municipalitatea Chișinău va efectua controale în liceele și școlile din oraș

Direcția educație, tineret și sport din Chișinău va efectua controale referitoare la respectarea normelor anti-COVID-19 în instituțiile municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al direcției sus-numite, Adrian Pavaloi a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că în urma unor controale efectuate la instituțiile municipale de învățământ s-a constatat că elevii și unele cadre didactice nu respectă normele epidemiologice stabilite de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. „Elevii nu respectă distanța iar masca de protecție lipsește. Totodată, în unele instituții nu este prezent asistentul/a medical/ă pentru efectuarea triajului de dimineață”, a spus Pavaloi, scrie sursa citată.

Potrivit oficialului, „în acest moment în instituțiile de învățământ se constată un total de 659 elevi din 26 de instituții de învățământ în carantină, iar 1 040 sunt în autoizolare”. „În grădinițele municipale au fost depistate 5 cazuri noi de infectare, iar 78 de copii se află în autoizolare. De asemenea, 11 cadre didactice și 7 nedidactice sunt bolnave de Covid-19”, a precizat Pavaloi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău