Munca la distanță va fi reglementată de Codul Muncii

  • 20 Mai 2020 12:59
Munca la distanță va fi reglementată de Codul Muncii

Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a aprobat astăzi un proiect de lege cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada Stării de urgență în sănătate publică și modificarea Codului muncii care reglementează organizarea muncii la distanță, comunică MOLDPRES.

Proiectul mai prevede stabilirea îndemnizației unice în mărime de 16 000 de lei angajaților infectați cu ”COVID-19” din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, instituțiilor și subdiviziunilor medicale subordonate MAI, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarilor, instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală.

De asemenea, se propune stabilirea sporului lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază al angajaților din prima linie în lupa cu COVID-19. Totodată, un spor de până la 50% este prevăzut pentru personalul din Centrele de plasament temporar pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități din gestiunea Agenției naționale asistență socială.

În proiect sunt stipulate și condiții pentru asigurarea finanțării stabile a instituțiilor medico-sanitare, pentru asigurarea prestării calitative a serviciilor medicale, asigurarea onorării obligațiilor față de personalul medical, asigurarea cheltuielilor. De asemenea, sunt prevăzute modalități de a accelera procedurile de achiziționare a bunurilor, serviciilor și lucrărilor necesare pentru a face față crizei legate de ”COVID-19”.

Proiectul mai prevede că, în luna iunie, ”Poșta Moldovei” va distribui la domiciliu pensiile și alocațiile sociale de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău