Muhametșin discută la Ministerul de Externe relațiile comerciale cu R.Moldova, în timp ce Candu atacă Moscova

  • 05 Octombrie 2016 19:47
Muhametșin discută la Ministerul de Externe relațiile comerciale cu R.Moldova, în timp ce Candu atacă Moscova

Viceministrul de Externe al Republicii Moldova, Lilian Darii, l-a primit astăzi pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, anunță un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, interlocutorii au abordat, în cadrul acestei întrevederi, un șir de subiecte care vizează stadiul actual și perspectivele relațiilor bilaterale moldo-ruse. „Ei au subliniat importanța menținerii dinamicii pozitive a dialogului politic în vederea depășirii problemelor și dificultăților existente în relațiile comercial-economice dintre cele două state. În acest context, a fost reiterat interesul reciproc în desfășurarea, până la sfârșitul acestui an a ședinței ordinare a comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică”, se arată în comunicat.

Vom aminti că vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care urma să se afle în aceste zile la Chișinău, pentru a discuta reanimarea relațiilor comercial-economice bilaterale, și-a amânat vizita în Republica Moldova.

În acest context, presa de la Chișinău a remarcat că, la summit-ul șefilor de state din CSI, care s-a desfășurat la mijlocul lunii septembrie la Bișkek, în Kîrgîzstan, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, afirma că soluționarea problemelor de ordin comercial-economic dintre Republica Moldova și Rusia este dificilă, din cauza Acordului de Asociere pe care Chișinăul l-a semnat cu Uniunea Europeană, și care ar intra în conflict cu Acordul de liber schimb din cadrul CSI.

Pe de altă parte, președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, care se află într-o vizită în Statele Unite, a acuzat Rusia de amestec în campania electorale pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău