MPU invită PUN la discuții în vederea desemnării unui candidat unic la prezidențiale și îndeamnă, repetat, formațiunea să adere la bloc

  • 03 Iunie 10:28
MPU invită PUN la discuții în vederea desemnării unui candidat unic la prezidențiale și îndeamnă, repetat, formațiunea să adere la bloc

Mișcarea Politică Unirea (MPU) invită Partidul Unității Naționale (PUN) la discuții în vederea desemnării unui candidat unic la prezidențiale și îndeamnă, repetat, formațiunea să adere la bloc.

„Procesul de unificare a forțelor unioniste continuă în ultimele luni prin aderarea la MPU a mai multor asociații obștești cu profil unionist. De asemenea s-au integrat în structura civică a MPU zeci de personalități marcante din diferite domenii de activitate. Studiind cu acribie profilul partidelor din Republica Moldova și scopurile lor statutare și programatice am constatat că pe lângă cele cinci partide constituente ale MPU doar Partidul Unității Naționale (PUN) își mai asumă dezideratul Unirii, alte partide au renunțat direct sau indirect, explicit sau disimulat, la acest obiectiv politic central. În aceste condiții, dată fiind stabilită data alegerilor prezidențiale, pentru 1 noiembrie a acestui an, în vederea identificării unui singur candidat unionist pentru aceste alegeri, Mișcarea Politică UNIREA invită Partidul Unității Naționale la discuții privind desemnarea unui singur candidat unionist pentru scrutinul prezidențial”, se arată, într-un comunicat, al MPU.

Totodată, MPU invită repetat PUN să adere la Mișcare, „în vederea consolidării curentului unionist din Basarabia”. Liderii MPU vor contacta, astăzi, liderii PUN „în vederea stabilirii unui dialog constructiv în acest sens”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:0,5 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
17
Tue
18

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău