MPU condamnă „modul iresponsabil și batjocoritor cu care sunt tratați medicii și specialiștii din România”

  • 01 Mai 2020 17:38
MPU condamnă „modul iresponsabil și batjocoritor cu care sunt tratați medicii și specialiștii din România”

Mișcarea Politică „UNIREA” (MPU) condamnă „modul iresponsabil și batjocoritor cu care sunt tratați medicii și specialiștii din România”

Potrivit unui comunicat al formațiunii, autoritățile nu au reacționat prompt la anunțurile venite de la București referitor la ajutorul oferit R.Moldova în lupta cu COVID-19. Astfel, potrivit Mișcării „Unirea”, ministrul Sănătății, Viorioca Dumbrăveanu le-a urat medicilor veniți din România „sejur plăcut”, „după care ii cazează pe medici, în cămin cu WC comun, apoi într-un alt cămin, ca până la urmă medicii să meargă la hotel, tot din banii României”.

De asemenea, formațiunea menționează că „primul-ministru Ion Chicu îl primește pe ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu și este emis un comunicat de presă din care lipsește elementarul cuvânt “mulțumesc”, la adresa României”.

„Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a avut neinspirata idee de a da bani în plic (câte 1000 $) și câte un curcan penit, medicilor care au venit din România, mituindu-i și jignindu-i astfel, precum și misiunea umanitară în care au venit. Pe lângă aceasta, este comisă și o discriminare dintre medicii din România și cei din RM, lucru de nepermis. Reacția medicilor si a autorităților române a fost promptă - banii au fost întorși înapoi. Dodon, refugiat la Sadova și preocupat de faptul ca să ajungă la Moscova și cum să facă și flash-mob pe 9 mai, după ce este criticat că nu a spus cel puțin un cuvânt de mulțumire în adresa României, publică un mesaj sec pe facebook după care revine la filmulețele sale de propagandă”, se mai arată în comunicatul Mișcării Politice „UNIREA”. 

Astfel, MPU condamnă „modul rușinos și bădărănos în care s-au comportat în ultimele 5 zile autoritățile RM, care au comis toate încălcările posibile, de la cele de protocol până la cele de ordin penal, făcându-ne de râs pe toți, din nou”. „MPU subliniază încă o dată că acest caz arată și confirmă că doar UNIREA cu România va putea scoate RM din mocirla în care se află și modul primitiv în care suntem guvernați”, se mai arată în comunicat. 

Menționăm că zeci de medici și un lot impunător de echpamente și materiale medicale au venit din România pentru a ajuta R.Moldova în lupta cu COVID-19. Tot în acest scop, Guvernul de la București a aprobat un ajutor umanitar de 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău