Motivul incredibil pentru care FIFA va fi nevoită să plătească despăgubiri de 120 de milioane de dolari

  • 30 Octombrie 2021 14:22
Motivul incredibil pentru care FIFA va fi nevoită să plătească despăgubiri de 120 de milioane de dolari

FIFA va fi nevoită să plătească despăgubiri în valoare de 120 de milioane de dolari pentru că a folosit spray-ul de trasare a liniilor albe pentru zidul format înaintea unei lovituri libere fără acordul celor doi inventatori ai acestuia, informează news.ro.

Argentinianul Pablo Silva și brazilianul Haine Allemagne au inventat spray-ul numit "9.15” folosit de arbitri pentru a trasa linii albe în fața zidului format din jucători la exact 9,15 metri de locul din care urmează să fie executată lovitura libera, potrivit sursei citate

Cei doi au depus o plângere la o instanță braziliană estimând că Federația Internațională de Fotbal le-a folosit invenția fără acordul lor, încredințând producția acesteia unei alte companii prin încălcarea brevetului.

Reclamanții ajunseseră la un acord cu FIFA, condusă atunci de Sepp Blatter, dar acest lucru nu a fost onorat de la suspendarea elvețianului în 2015 și instalarea succesorului său Gianni Infantino.

O curte de apel din Rio de Janeiro tocmai a dat dreptate celor doi bărbați, obligând FIFA să plătească despăgubiri (inclusiv 15.000 de dolari pe meci jucat cu spray).

Pablo Silva și Haine Allemagne, care au semnat un acord cu foștii lideri în valoare de 40 de milioane de dolari, ar trebui, așadar, să primească de trei ori mai mult.

Jucător amator nemulțumit de nerespectarea distanței adversarilor de 9,15 metri la loviturile libere, Pablo Silva și-a propus să găsească o soluție.
 
A abordat biochimiști și în special pe Heine Allemagne pentru a proiecta acest spray alb care are avantajul de a dispărea de pe gazon după câteva zeci de secunde.

Acesta a fost folosit pentru prima dată în 2008 în campionatul argentinian, apoi în cadrul competițiilor internaționale din 2011 înainte de a-și face o intrare remarcată la Cupa Mondială din Brazilia în 2014, potrivit News.ro.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău