Mossadul promite să se răzbune împotriva Hamas pentru atacul din 7 octombrie

  • 03 Ianuarie 18:58
Mossadul promite să se răzbune împotriva Hamas pentru atacul din 7 octombrie

David Barnea, șeful Mossadului - serviciul de informații externe al Israelului - a declarat miercuri că agenția sa "își va regla conturile" cu orice persoană implicată în atacul sângeros comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie în comunitățile din sudul Israelului, relatează Agerpres.

"Astăzi suntem în plin război. Și Mossadul astăzi, la fel ca acum 50 de ani, se angajează să-și regleze conturile cu ucigașii care au trecut de marginea Fâșiei Gaza la 7 octombrie, cu planificatorii și cu sponsorii lor", a declarat David Barnea în timpul funeraliilor fostului șef al Mossad, Zvi Zamir, decedat marți.

"Aceasta va lua ceva timp, la fel ca după masacrul de la Munchen, dar vom pune mâna pe ei oriunde s-ar afla. Fiecare mamă arabă trebuie să știe că, dacă fiul ei a participat - direct sau indirect - la măcelul din 7 octombrie, sângele lui are să cadă asupra capului lui", a adăugat Barnea, citând un verset biblic.

În timpul mandatului său la conducerea Mossad, Zvi Zamir a supervizat operațiunea "Mânia lui Dumnezeu", care a avut ca obiectiv eliminarea responsabililor grupării palestiniene "Septembrie negru", al cărei comando a ucis 11 atleți israelieni la Jocurile Olimpice de Vară de la Munchen în 1972.

Ziarul israelian Jerusalem Post, citat de DPA, consideră respectiva declarație a șefului Mossadului ca pe o aluzie privind implicarea Israelului în uciderea în urmă cu o zi a unuia dintre liderii Hamas aflați în exil la o periferie a capitalei libaneze Beirut.

Jerusalem Post a văzut în afirmațiile lui David Barnea un "indiciu clar" al implicării israeliene în uciderea țintită la Beirut a lui Saleh al-Arouri, șeful adjunct al biroului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, deși Barnea nu l-a menționat pe acesta.

Mai mult, jurnaliștii de la Jerusalem Post consideră surprinzătoare această declarație a șefului Mossad, având în vedere că Israelul nu și-a asumat public responsabilitatea pentru uciderea lui Saleh al-Arouri.

Publicația citată mai speculează că, din moment ce până acum nu a existat niciun răspuns din partea miliției libaneze Hezbollah, susținută de Iran, este posibil ca oficialii israelieni s-ar putea să se fi simțit mai în siguranță.

Al-Arouri este cel mai important lider Hamas care a fost ucis în cursul actualului război din Gaza. Israelul îl consideră pe acesta drept "creierul" atacurilor din Cisiordania, conform dpa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău