Moscova dă un răspuns în privința celor doi ruși incriminați în afacerea Skripal

  • 05 Septembrie 2018 14:35
Moscova dă un răspuns în privința celor doi ruși incriminați în afacerea Skripal

Moscova a transmis miercuri că nu știe cine sunt cei doi cetățeni ruși împotriva cărora poliția britanică a emis un mandat de arestare în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale în Anglia, relatează AFP și Reuters.

„Numele și fotografiile care au apărut în mass-media nu ne spun nimic", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, citată de agenția de presă publică TASS.

Ea a afirmat de asemenea că este vorba de "manipularea de informații".

"Încă o dată, facem apel la britanici să înceteze acuzațiile publice și manipularea de informații", a spus Maria Zaharova.

Procurorii britanici au anunțat miercuri că dețin dovezi suficiente pentru a pune sub acuzare doi cetățeni ruși pentru conspirație în vederea otrăvirii fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, în luna martie, în sud-vestul Angliei.

Pe numele celor doi cetățeni ruși, Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov, au fost emise mandate de arestare europene.

''Nu vom solicita Rusiei extrădarea acestor bărbați întrucât Constituția rusă nu permite extrădarea cetățenilor acestei țări'', a declarat șefa Serviciului juridic al Parchetului regal britanic, Sue Hemming.

Cazul Skripal a provocat o gravă criză diplomatică între Londra și Moscova și a determinat un val de expulzări reciproce de diplomați, în care au fost implicate și țări aliate cu Marea Britanie.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău