Moscova, profund îngrijorată de recentele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord

  • 07 Martie 2017 09:48
Moscova, profund îngrijorată de recentele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord

Moscova s-a arătat profund îngrijorată de testele cu rachete balistice efectuate luni de Coreea de Nord în Marea Japoniei, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters, citat de Agerpres.

“Categoric, suntem profund îngrijorați — astfel de acțiuni conduc la o creștere a tensiunii în regiune și, bineînțeles, în această situație Moscova solicită reținere din partea tuturor părților“, a subliniat Peskov în cadrul unei videoconferințe cu jurnaliști, scrie caleaeuropeana.ro.

Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice, trei dintre ele aterizând la mai puțin de 1.000 de kilometri de Japonia, potrivit prim-ministrului japonez Shinzo Abe.

Coreea de Nord a amenințat încă de vineri că va lansa mai multe rachete, ca răspuns la exercițiul militar ce se desfășoară în prezent între Coreea de Sud și Statele Unite. Exercițiul, care are loc anual, este văzut de către oficialii de la Phenian drept o pregătire pentru o invazie împotriva lor.

Lansările de luni reprezintă totodată și o continuare a lungii serii de teste realizate de către Coreea de Nord, ce urmărește îmbunătățirea tehnologiilor pentru rachete. Experții spun că inevitabil, armele Phenianului devin din ce în ce mai eficiente, însă sunt în continuare departe până să poată atașa de rachete focoase nucleare.

Premierul japonez a declarat că aceasta „este o situație extrem de periculoasă” și că Phenianul a declanțat o nouă etapă a amenințărilor, în condițiile în care ONU i-a interzis Coreei de Nord să facă orice fel de teste nucleare ori cu rachete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău