Moscova lucrează la noi sancțiuni împotriva Occidentului

  • 19 August 2014 14:01
Moscova lucrează la noi sancțiuni împotriva Occidentului

Moscova lucrează în prezent la măsuri de răspuns suplimentare în cazul în care Occidentul își va continua politica de sancțiuni, a declarat azi presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.

Domeniul de aplicare a acestor potențiale sancțiuni va depinde de tipul de măsuri pe care țările occidentale le-ar putea adopta în viitor, a mai spus Peskov.

Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii au impus în mod repetat în ultimele luni sancțiuni împotriva Rusiei pentru rolul său destabilizator în criza ucraineană. Ultima oară, UE și-a extins baza legală pentru aplicarea unor măsuri restrictive în legătură cu situația din fosta republică sovietică.

La rândul său, Washingtonul a instituit noi sancțiuni împotriva mai multor companii ruse, între care divizia bancară a Gazprom — Gazprombank — Vneșeconombank, Rosneft, Novatek, precum și concerne din industria militară a Rusiei precum Almaz-Antei și Kalașnikov.

Ca represalii, Moscova a impus de la 7 august 'o interdicție totală' la majoritatea produselor alimentare (fructe, legume, carne de vită, de porc, de pasăre, brânzeturi și lactate) provenind din UE, SUA, Australia, Canada și Norvegia, țări care au instituit anterior sancțiuni împotriva Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău