Moscova examinează posibilitatea unor ”lovituri precise” pe teritoriul ucrainean

  • 14 Iulie 2014 10:22
Moscova examinează posibilitatea unor ”lovituri precise” pe teritoriul ucrainean

Moscova examinează posibilitatea unor 'lovituri precise' pe teritoriul ucrainean, ca răspuns la tirurile de obuze de duminică dinspre Ucraina spre regiunea rusă Rostov, a indicat pentru Kommersant o sursă apropiată Kremlinului.

''Răbdarea noastră nu este nelimitată. Partea rusă știe exact de unde se trage'', a declarat sursa citată de cotidianul rus sub rezerva anonimatului, adăugând că nu este vorba de o acțiune de amploare, ci de de lovituri precise asupra pozițiilor de unde este atacat teritoriul rus.

Rusia a acuzat duminică armata ucraineană că i-a atacat teritoriul, după ce un obuz de artilerie a lovit o casă din Donețk - un orășel rus din regiunea Rostov, care poartă același nume ca orașul ucrainean Donețk -, provocând moartea unui cetățean rus.

Ministerul rus de Externe a declarat ulterior că Moscova consideră acest incident drept o agresiune împotriva cetățenilor Federației Ruse și a amenințat Kievul cu 'consecințe ireversibile'.

Kievul a negat însă orice fel de răspundere, punând incidentul pe seama insurgenților proruși care controlează o mare parte din regiunea de la granița cu Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău