Moscova | Este PREA DEVREME să se vorbească despre un răspuns la expulzarea diplomaților ruși din R.Moldova

  • 31 Mai 2017 13:19
Moscova | Este PREA DEVREME să se vorbească despre un răspuns la expulzarea diplomaților ruși din R.Moldova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, declară că este prea devreme să se vorbească despre un răspuns al Rusiei privitor la decizia Guvernului de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși din Republica Moldova.

Ea a spus că, mai întâi, autoritățile moldovene ar trebui să definească o poziție comună, „indiferent de locul și modul în care sunt luate asemenea decizii”, transmite TASS.

Potrivit Mariei Zaharova, „Moldova ar trebui să hotărască în interior ce vrea să facă”. La Chișinău se duc dezbateri aprinse în legătură cu ultimele evenimente, a adăugat ea.

Autoritățile de la Chișinău ar trebui să ia o decizie comună și motivată, iar forțele politice din Republica Moldova – să ajungă la un compromis, dar până atunci este prea devreme să vorbească despre un răspuns adecvat, a declarat reprezentata oficială a diplomației ruse, citată de presa rusă.

Amintim că președintele moldovean Igor Dodon și-a anunțat participarea la o reuniune internațională la Sankt-Petersburg, unde ar vrea să discute cu președintele rus Vladimir Putin decizia Guvernului de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși din Republica Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău