Moscova a reacționat după ce Londra a comparat Cupa Mondială cu Jocurile Olimpice organizate de Hitler

  • 22 Martie 2018 13:04
Moscova a reacționat după ce Londra a comparat Cupa Mondială cu Jocurile Olimpice organizate de Hitler

Ministerul de Externe rus a precizat, miercuri, că este „inadmisibil" să compari Cupa Mondială din Rusia cu Jocurile Olimpice de la Berlin organizate de Germania lui Hitler în 1936, așa cum a afirmat ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, citat de agenția spaniolă EFE.

„Orice comparație sau paralelism de acest gen, făcându-se referire la o țară care a pierdut milioane de vieți în lupta împotriva nazismului, este inadmisibilă și nedemnă de un șef al diplomației unui Stat european", a transmis Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei.

„Președintele rus, Vladimir Putin, va utiliza acest eveniment la fel cum a făcut Hitler în 1936 cu Jocurile Olimpice, pentru a-și întări regimul corupt și brutal de care se face responsabil", a afirmat demnitarul britanic într-o sesiune a Parlamentului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunțat joi declarațiile „dezgustătoare, insultătoare și inacceptabile" ale ministrului de Externe Boris Johnson.

„Este o declarație complet dezgustătoare. Ea nu poate aparține unui ministru al Afacerilor Externe, indiferent de țară. Este insultătoare și inacceptabilă", a afirmat în fața presei Dmitri Peskov.

În plină criză diplomatică cu Rusia, generată de cazul fostului spion rus Serghei Skripal, Boris Johnson a considerat „corect" să compare Cupa Mondială 2018 din Rusia cu JO de la Berlin organizate de Adolf Hitler cu trei ani înaintea debutului celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
16
Wed
16
Thu
17
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău