Monedele de 1 și 2 lei vor ajunge în buzunare din aprilie, iar de 5 și 10 lei – mai târziu

  • 04 Martie 2018 15:39
Monedele de 1 și 2 lei vor ajunge în buzunare din aprilie, iar de 5 și 10 lei – mai târziu

Monedele de 1 și de 2 lei vor ajunge în buzunarele moldovenilor la începutul lunii aprilie, iar cele de 5 și 10 lei – până la sfârșitul anului. Corneliu Melnic, șef al Direcției operațiuni cu numerar din cadrul Băncii Naționale a Moldovei, a declatat pentru IPN că, până la punerea în circulație a monedelor, va fi desfășurată o campanie de informare a cetățenilor.

Se va lucra cu persoanele care operează cu numerar: casierii băncilor comerciale, ai companiilor financiare, magazine etc. În toată țara, prin intermediul băncilor și oficiilor poștale, vor fi repartizate broșuri despre noile monede, a adăugat Corneliu Melnic

Conform procedurilor, banii sunt puși în circulație prin intermediul băncilor licențiate, atunci când acestea se adresează la BNM după numerar. „Din cauza că mai avem în stocuri bancnote cu valoarea nominală de 5 și 10 lei, monedele de 5 și 10 lei vor apărea în circulație mai târziu”, a explicat Corneliu Melnic, șef al Direcției operațiuni cu numerar BNM.

La 28 februarie, BNM a anunțat că pune în circulație monede metalice cu valoarea de 1, 2, 5 și 10 lei. Bancnotele de hârtie de 1, 5 și 10 lei vor circula în parale cu monedele, până la epuizarea stocurilor existente.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău