Moment de reculegere în Noua Zeelandă, în memoria victimelor erupției de pe Insula Albă

  • 16 Decembrie 2019 08:33
Moment de reculegere în Noua Zeelandă, în memoria victimelor erupției de pe Insula Albă

Neozeelandezii din toată țara au ținut luni un moment de reculegere în memoria victimelor erupției vulcanice de săptămâna trecută de pe Insula Albă soldată cu moartea a cel puțin 16 persoane, în timp ce poliția a continuat eforturile de recuperare a altor două corpuri, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.ro.

Numărul oficial al persoanelor decedate în urma erupției de pe Insula Albă, cunoscută și prin numele său din limba maori Whakaari, este până acum de 16. Două persoane ale căror cadavre sunt considerate a fi în apele din jurul insulei sunt încă listate oficial ca dispărute.

Alte 26 de persoane rămân în spitale din Noua Zeelandă și Australia, multe fiind în stare critică cu leziuni grave provocate de arsuri.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a condus luni minutul de tăcere, alături de miniștrii săi în clădirea parlamentului „Beehive” din Wellington.

 „Cei care au fost pierduți sunt legați pentru totdeauna de Noua Zeelandă și îi vom ține aproape”, a postat Ardern pe contul ei oficial de Instagram.

Ambasada Statelor Unite din Wellington a postat pe Twitter o fotografie cu personalul său, cu capetele plecate, în fața drapelului american arborat în bernă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău