Mold-street | Unde a dispărut averea de sute de milioane a sindicatelor ( Revista presei )

  • 19 Decembrie 2019 09:21
Mold-street | Unde a dispărut averea de sute de milioane a sindicatelor ( Revista presei )

Revista presei din 19 decembrie 2019

La trei ani de la învestirea în funcție a lui Igor Dodon, Ziarul de Gardă face un altfel de sinteză și prezintă, în ultima ediție a ziarului din 2019, „toți oamenii președintelui”.

Tot în Ziarul de Gardă citiți despre banii cheltuiți de autorități pentru sărbătorile de iarnă de anul trecut și ce semne de întrebare există privind milioanele alocate în acest an.

În ediția din 19 decembrie, Ziarul de Gardă prezintă cititorilor și un raport propriu, al impactului activității jurnalistice în anul 2019.

ACUM denunță „planul deghizat al lui Dodon și PSRM” de federalizare a R. Moldova și face un apel la PDM, titrează Cotidianul. Blocul ACUM condamnă „politica antistatală promovată de președintele Igor Dodon și PSRM” în problema conflictului transnistrean în contextul situației din estul Ucrainei. Potrivit deputatului Oazu Nantoi, încă de când a preluat conducerea PSRM, Igor Dodon s-a manifestat „în calitate de promotor activ al federalizării R. Moldova, în conformitate cu indicațiile de la Kremlin”, iar în prezent șeful statului ar urma indicațiile președintelui rus, Vladimir Putin, de a federaliza R. Moldova. Blocul ACUM îndeamnă PSRM să renunțe la această politică și face un apel către PDM, pentru a condamna ideea de federalizare, scrie Cotidianul.

Unde a dispărut averea de sute de milioane a sindicatelor - un subiect cercetat de portalul economic Mold-street. Parlamentul va crea o comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor. După destrămarea URSS, organizația sindicală a moștenit o avere impresionantă, estimată la 200 de milioane de dolari – imobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, tabere de odihnă. Multe dintre acestea nu mai există, ca și fostul Palat al Sindicatelor din Chișinău, demolat, în locul căruia se ridică un centru comercial. Mold-street a relatat într-o investigație cum unele imobile din centrul Chișinăului, deținute de sindicate au fost preluate de companii offshore, afiliate afaceristului Ilan Shor, la prețuri mai mici decât cele de pe piață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău