Moldovenii merg mai des în alte state. Asigurătorii au vândut în acest an mai multe polițe de Carte Verde

  • 28 Iulie 2017 19:42
Moldovenii merg mai des în alte state. Asigurătorii au vândut în acest an mai multe polițe de Carte Verde

Asigurătorii moldoveni au emis în prima jumătate a anului peste 143 de mii de polițe de Carte Verde, cu 20 de mii mai multe decât în aceași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule, la solicitarea BizLaw, chiar dacă au fost contractate mai multe asigurări, suma totală a primelor brute subscrise a crescut nesemnificativ, adică cu mai puțin de 1 milion de lei. În primele șase luni, companiile de asigurări au încasat pentru acest tip de certificate peste 131,4 milioane lei.

Cei mai mulți bani, din comercializarea certificatelor de Carte Verde, peste 24 de milioane de lei, i-a încasat Moldasig SA. Cifra este însă mai mică decât în perioada similară a anului trecut, cu aproape 1,5 milioane de lei.

Următoarea în top 5 companii, după valoarea primelor brute subscrise, este Klassika Asigurări SA. Asigurătorul a emis polițe în valoare de peste 22,3 milioane de lei sau cu 3 milioane de lei mai mult decât în anul precedent.

Donaris VIG SA a încasat 18,2 milioane de lei, în scădere cu aproape 3 milioane față de perioada raportată. În același timp, General Asigurări SA și Asterra Grup SA au obținut câte 14,8 și respectiv 13,6 milioane de lei.

Prin asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă se acoperă prejudiciile cauzate de asigurat persoanelor terțe păgubite, în urma unui accident produs în afara teritoriului Republicii Moldova.

Sistemul Internațional de Asigurare ”Carte Verde” dă garanții persoanelor, care au avut de suferit în urma accidentelor de circulație, că nu vor fi dezavantajate în urma vătămările corporale sau pagubele materiale, cauzate de conducatori auto străini. De asemenea, acesta are scopul de a preveni nevoia șoferilor de a obține protecție de asigurare la frontiera țărilor unde călătoresc, reducând costurile și înlesnind circulația internațională de mărfuri și persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău