Moldovenii cred că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită

  • 15 Mai 2012 15:30
Moldovenii cred că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită

În cazul unor alegeri parlamentare, structura politică a viitorului parlament nu ar suferi schimbări esențiale, potrivit Barometrului de Opinie Publică prezentat marți.

Pentru Partidul Comuniștilor ar vota 39% dintre respondenții care au o opțiune clară de vot, în creștere cu 2% față de sondajul anterior. PLDM – ar acumula 26% din voturi, fiind urmat de liberali - cu 18% și de Partidul Democrat cu 12%.

Potrivit aceluiași sondaj, dintre politicieni de cea mai mare încredere se bucură primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă – cu 45%, urmat de premierul Vlad Filat, 44%, și liderul comunist Vladimir Voronin cu 39%.

Majoritatea populației continuă să creadă că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită, iar veniturile unei familii medii ajung doar pentru strictul necesar.

Studiul a fost realizat la comanda Institutului de Politici Publice, cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, în perioada 10 aprilie -10 mai pe un eșantion de 1055 de persoane, și are o marjă de eroare de 3%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău