Moldovenii care intră în Ucraina nu vor mai sta în carantină dacă au testul la COVID-19

  • 30 Iulie 2020 19:39
Moldovenii care intră în Ucraina nu vor mai sta în carantină dacă au testul la COVID-19

Cetățenii moldoveni, care vor prezenta rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), după traversarea frontierei de stat a Ucrainei nu vor mai fi obligați să stea 14 zile în carantină. Condițiile de călătorie în Ucraina au fost actualizate după ce autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până pe 31 august, transmite IPN.

Ambasada Republicii Moldova la Kiev menționează că intrarea și aflarea pe teritoriul Ucrainei va fi permisă cetățenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19. În cazul în care nu este prezentat rezultatul negativ al testării COVID-19, plasarea în locuri determinate (la rude, prieteni, spații arendate) sau spații de observație (carantină) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal, este obligatorie.


Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea la autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile. Drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul. Este obligatorie, de asemenea, și prezentarea poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

În lista persoanelor care nu cad sub obligațiunea plasării în spațiile de observație (carantină) sau autoizolare pentru o perioadă de 14 zile sunt incluși și conducătorii autocarelor de curse internaționale regulate de pasageri.

Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, sau are un partener (companie de asigurări) în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

În Ucraina rămâne în vigoare purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice și la serviciu, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală.

În cazul apariției unor situații problematice, cetățenii pot apela serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la +380-44-521-22-79 sau email: [email protected]. În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei + 38 068 384 2016 (activă 24/7, inclusiv Whatsaap și Viber).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău