Moldovean reținut de polițiștii de frontieră într-un caz de organizare a migrației ilegale. Ar fi pretins 9 mii de euro de la doi ucraineni pentru a-i aduce în R. Moldova

  • 15 August 2023 12:40
Moldovean reținut de polițiștii de frontieră într-un caz de organizare a migrației ilegale. Ar fi pretins 9 mii de euro de la doi ucraineni pentru a-i aduce în R. Moldova

Un cetățean moldovean a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un caz de organizare a migrației ilegale. Pentru serviciile sale, bărbatul ar fi pretins de la ucrainenii pe care-i aducea în Republica Moldova suma de 9000 de euro, anunță Poliția de Frontieră.

Conform unui comunicat al IGPF, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord în coordonare cu procurorii din Briceni au acționat în baza unei informații operative despre faptul că un conațional a organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru doi bărbați ucraineni. 

În urma acțiunilor speciale de investigații, oamenii legii au stabilit că bărbatul ar fi doar un membru al unui grup de persoane care acționa după o schemă bine punctată, în cadrul căreia bănuitul avea rolul de la preluarea și cazarea cetățenilor străini, până la transportarea acestora cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului Republicii Moldova printr-un punct de trecere al frontierei.

În prezent, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord întreprind măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău