Moldovagaz cere ANRE și CC investigarea „acțiunile de manipulare a pieței de gaze naturale”

  • 10 Noiembrie 2023 17:31
Moldovagaz cere ANRE și CC investigarea „acțiunile de manipulare a pieței de gaze naturale”

Președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, spune că va cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliului Concurenței să investigheze „acțiunile de manipulare a pieței de gaze naturale”, informează Radio Chișinău.

Declarațiile acestuia au loc în contextul declarațiilor directorului companiei ”Nordgaz Furnizare”, Alexandru Grosu, potivit cărira compania care o administrează ar urma să livreze gaze naturale, în Găgăuzia și Taraclia, la preț de 10 lei pentru un metru cub.

Și o altă companie propune să vândă furnizorului de stat Energocom gaze naturale la un preț care, susține agentul economic, va face să scadă tariful pentru consumatorii finali.

Reamintim că recent bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a făcut public un presupus contract care a fost semnat între o companie din Turcia și o companie din Moldova.

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, susținea anterior că nu știe nimic despre astfel de contracte. Mai mult, el  a declarat că niciun consumator din Găgăuzia nu a solicitat rezilierea contractului cu Moldovagaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău