Moldova va avea un laborator de depistare a Organismelor Modificate Genetic

  • 26 Noiembrie 2014 14:36
Moldova va avea un laborator de depistare a Organismelor Modificate Genetic

Republica Moldova va avea un laborator pentru depistarea Organismelor Modificate Genetic.

Agenția Israeliană pentru Cooperare Internațională de Dezvoltare a oferit astăzi 350 de mii de euro pentru procurarea acestui echipament și pentru instruirea personalului. Relatează Natalia Zaharescu.

Echipamentul pentru depistarea Organismelor Modificate Genetic va fi în dotarea Centrului de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj și Dezinfectare a Producției din Chișinău. Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov și Ambasadorul Israelului în Republica Moldova, Oren David, au semnat astăzi un Memorandum de înțelegere privind oferirea unui suport financiar de 300 de mii de euro pentru procurarea echipamentelor de laborator. Totodată,  50 de mii euro vor fi utilizate pentru instruirea personalului. Vasile Bumacov:

Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Oren David, și-a exprimat speranța că acest nou laborator va stimula exportul produselor moldovenești.

Centrul de Carantină din Chișinău a fost dotat anterior cu utilaje de ultimă generație cu sprijinul financiar al României și Norvegiei, în sumă  totală de 650 de mii de euro.

Potrivit ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov, acest laborator permite testarea cărnii și a medicamentelor veterinare conforme standardelor europene, iar certificatele de laborator sunt acceptate în țările Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău