Pavel Filip: Republica Moldova este interesată într-o relație consolidată cu Forumul Economic Mondial

  • 23 Februarie 2017 20:12
Pavel Filip: Republica Moldova este interesată într-o relație consolidată cu Forumul Economic Mondial

Republica Moldova este interesată într-o relație consolidată cu Forumul Economic Mondial. În cadrul unei întrevederi cu directorul executiv al WEF, Philipp Rosler, prim-ministrul Pavel Filip a discutat despre posibilitățile asigurării unei colaborări sustenabile cu forumul de la Davos, transmite IPN.

„Aș dori să aducem Republica Moldova în vizorul marilor actori politici și economici globali și să atragem cât mai multe investiții străine în țară”, a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Premierul a specificat că Republica Moldova are încheiat un Acord cu FMI și a reușit deblocarea finanțării din partea Băncii Mondiale și a Uniunii Europene. „Guvernul are o agendă de reforme ambițioase și își propune ca anul 2017 să devină un an al construcției și dezvoltării”, a subliniat Pavel Filip.

Directorul executiv al Forumului Economic Mondial, Philipp Rosler, a invitat conducerea Guvernului să participe la Annual Meeting of the New Champions, supranumit și Davos-ul de vară, care se va desfășura în China, în orașul Dalian, în perioada 27-29 iunie a anului curent. Discuțiile la acest prestigios forum mondial se vor axa pe provocările globale de mediu și pe tehnologie.

Premierul Pavel Filip a mulțumit pentru invitație și a menționat sectorul IT pentru Republica Moldova are o importanță deosebită și în acest domeniu s-au întreprins mai multe acțiuni concrete. Șeful executivului a precizat că Moldova este interesată în atragerea investițiilor în acest sector cu o valoare adăugată înaltă, precum și în participarea companiilor străine la procesul de privatizare din Moldova.

Forumul Economic Mondial de la Davos este o organizație internațională pentru cooperare publică-privată, care are drept obiectiv îmbunătățirea stării lumii. Fiind fondată în 1971, sub forma unei fundații non-profit, aceasta a reușit să implice cei mai remarcabili lideri politici, oameni de afaceri și lideri de opinie pentru a modela agendele de dezvoltare la nivel global, regional și industrial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău