Moldova aderă la Acordul OMC privind achizițiile publice

  • 18 Septembrie 2015 18:22
Moldova aderă la Acordul OMC privind achizițiile publice

Republica Moldova a încheiat procesul de aderare la Acordul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) privind achizițiile publice, informează IPN.

Ministerul Economiei a anunțat că impactul aderării la această înțelegere ar putea presupune creșterea nivelului concurenței pentru proiectele mari de infrastructură realizate în Republica Moldova, promovarea unei bune guvernanțe la nivelul instituțiilor naționale, sporirea gradului de transparență și, implicit, combaterea corupției. De asemenea, acordul ar permite eficientizarea managementului resurselor publice și sporirea accesului agenților economici autohtoni pe piețele externe de achiziții publice prin participarea la licitațiile internaționale.

Inițierea negocierilor pentru aderarea Moldovei la Acordul OMC a fost aprobată printr-o hotărâre de Guvern încă în anul 2008. Ca urmare a prezentării ofertei naționale, aceasta a fost acceptată drept una viabilă și a fost negociată în cadrul unor întrevederi bilaterale cu țările cointeresate, semnatare ale acordului.

Totodată, a fost promovată o nouă lege cu privire la achizițiile publice (care va intra în vigoare la 01.05.2016), menită să transpună cele mai bune practici internaționale existente în acest domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău