Moduri inedite de a vopsi ouăle de Paște

  • 28 Aprilie 2016 16:12
Moduri inedite de a vopsi ouăle de Paște

Astăzi, în Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paște.

Majoritatea apelează la vopseaua din comerț, însă există și modalități mai puțin obișnuite pentru a obține cele mai frumoase culori, cu cele mai inedite nuanțe. Există câteva secrete pentru a avea pe masa de Paște cele mai originale ouă. Unul dintre acestea constă în adăugarea unei linguri sau două de ulei în vopseaua pregătită pentru ouă. Uleiul nu permite vopsirea uniformă, astfel încât se obțin modele foarte interesante. Dacă ouăle sunt scufundate în mai multe nuanțe de vopsea, culoarea de la final va fi cu adevărat deosebită.

Un alt mod netradițional de a vopsi ouăle garantează obținerea așa-numitului efect marmorat. Pentru aceasta, ouăle se înfășoară în coji de ceapă roșie, fiind folosite doar cele exterioare, și sunt legate strâns într-o bucată de ciorapi de damă. Ouăle se fierb astfel timp de zece minute, apoi sunt scoase din apă și lăsate la răcit.

După aceea, se înmoaie în vopsea pentru circa cinci minute. Ciorapul și cojile de ceapă se înlătură numai după scurgerea completă și uscarea ouălor.

Un alt efect deosebit se obține folosind dantelă veche, al cărei model se va imprima pe coaja ouălor. Acestea se învelesc în bucăți de dantelă, se leagă strâns, apoi se introduc în vopsea, unde se lasă să stea vreo 10 minute. Dantela se îndepărtează după scurgerea și uscarea completă.

Un alt efect foarte frumos și inedit se obține cu ajutorul unor cravate vechi din mătase. Ouăle se învelesc în bucăți de material și se fierb în apă cu oțet. În timpul fierberii, nuanțele din bucată de mătase se imprimă pe coaja ouălor, obținându-se culori foarte frumoase.

Sursa: Rador.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău