Modificări rutiere în stânga Nistrului

  • 07 Iunie 2017 18:58
Modificări rutiere în stânga Nistrului

Șoferii care vor pleca în stânga Nistrului trebuie să țină cont de mai multe modificări care au intrat în vigoare de astăzi, 6 iunie, în Codul rutier din regiunea transnistreană. Presa din regiune menționează că printre modificări se conține obligativitatea prezentării permisului de conducere la cererea inspectorilor rutieri, această acțiune stârnind mai multe conflicte anterior, transmite IPN.

O serie de modificări vizează și semnele rutiere. Astfel, apar semnele „Săgeata verde”și „Oprire interzisă”. În intersecția cu semnul „Săgeata verde”, de exemplu, la semnul interzis de la semafor, șoferii vor trebui să cedeze trecerea altor unități de transport dacă nu au intenția să vireze. În cazul în care nu creează interferențe în traficul rutier, aceștia pot să-și continue deplasarea fără a opri la intersecție.

Cât privește semnul rutier „Oprire interzisă” amplasat în apropierea unităților comerciale, acesta va permite șoferilor care deservesc respectivele unități comerciale să staționeze în raza de reglementare a acestora, pentru a încărca și descărca marfa, permisul de staționare însă va trebui să fie obținut de la așa numitul Minister al Afacerilor Interne de la Tiraspol.

La fel sunt introduse modificări ce vizează centura de siguranță. Astfel, cu centura necuplată vor putea circula doar profesorii de la școlile auto, doar în cazul în care la volan se află elevul. Pe teritoriul localităților nu este obligatorie cuplarea centurii de siguranță pentru invalizi, dar și pentru colaboratorii serviciilor operative.

De asemenea, în orele de vârf, 07.00-09.00 și 16.30-18.30, șoferii de microbuze au dreptul să transporte doar cinci pasageri în picioare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău