Modalitățile prin care Fondul Internațional Visegrád ar putea sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la UE, discutate de Nicu Popescu și Petr Mareš, directorul executiv al instituției

  • 04 Aprilie 2023 10:20
Modalitățile prin care Fondul Internațional Visegrád ar putea sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la UE, discutate de Nicu Popescu  și Petr Mareš, directorul executiv al instituției

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a primit la MAEIE pe Petr Mareš, directorul executiv al Fondului Internațional Visegrád.

Oficialii s-au referit la parcursul european al Republicii Moldova și la progresele înregistrate de autorități în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, precum și alinierea la acquis-ul comunitar, se arată într-un comunicat al MAEIE.

„Am discutat în acest sens despre modalitățile prin care Fondul Internațional Visegrád ar putea sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la UE.

Am vorbit, de asemenea, despre valorificarea asistenței oferite de Fond sub formă de granturi și burse de studii, dar și despre modalitățile de sporire a legăturilor dintre societatea civilă din Republica Moldova și cea din Europa.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău