Moartea prințului Philip: Membrii unui trib insular îl vor jeli pe cel pe care l-au venerat

  • 10 Aprilie 2021 18:10
Moartea prințului Philip: Membrii unui trib insular îl vor jeli pe cel pe care l-au venerat

Un trib din statul insular îndepărtat Vanuatu care l-a considerat un zeu pe prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va organiza un ritual de jelire și dansuri ceremoniale pentru a marca decesul acestuia, a declarat un expert citat sâmbătă de DPA/PA Media. Ducele de Edinburgh a încetat din viață, vineri, la vârsta de 99 de ani.

Grupul, care trăiește în satele de pe insula Tanna din fosta colonie anglo-franceză, îl venera pe ducele de Edinburgh, despre care credea că este o reîncarnare a unui războinic străvechi care a părăsit insula pentru a lupta într-un război.

Potrivit credinței tribului din Yaohnanen și din satele din jur, pentru care tradițiile spirituale sunt deosebit de importante, liderul luptătorilor urma să revină în insule însoțit de o soție albă, bogată.

Kirk Huffman, o autoritate în așa-numitul cult "Mișcarea prințului Filip", a declarat pentru Daily Telegraph: "Îmi imaginez că vor avea loc unele jeliri ritualice, unele dansuri speciale".

Huffman a declarat că în cadrul acestor ritualuri "bărbații vor bea kava (o infuzie din rădăcina unei plante de ardei), cheia deschiderii ușii către lumea intangibilă".

"Pe Tanna nu se bea ca mijloc de îmbătare. Se conectează lumea materială cu lumea imaterială", a explicat expertul.

Credința locuitorilor ar putea continua cu prințul Charles, care a vizitat cel mai recent Vanuatu în 2018, a adăugat el.

În timpul vizitei, prințul de Wales l-a întâlnit pe Jimmy Joseph, din satul Yaohnanen, cu ocazia unui tur al țării, cunoscută anterior sub numele de New Hebridies.

Prințul a strâns cu căldură mâna lui Joseph când i-a fost oferit un dar. Cu această ocazie, Joseph a declarat: "I-am oferit un baston pentru tatăl său, realizat de mâinile celor din "Mișcarea prințului Filip". I-am spus că mulți oameni din mișcare au murit, dar mai sunt unii rămași în viață. Prințul a replicat că va transmite mesajul personal".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău