Mitropolitul Vladimir a rămas fără numerele de înmatriculare guvernamentale la mașină (Revista presei)

  • 11 Februarie 2022 09:55
Mitropolitul Vladimir a rămas  fără numerele de înmatriculare guvernamentale la mașină (Revista presei)

Ziarul Național remarcă în ediția de astăzi momentul EMOȚIONANT din plenul Parlamentului. Deputații au APLAUDAT în picioare poporul ROMÂN și Guvernul României, care tot timpul au fost alături de R. Moldova. România a fost tot timpul aproape de R. Moldova, chiar și în momentele când la guvernare erau partide ostile. Astfel, ajutorul oferit de România de-a lungul anilor este imposibil de contabilizat, deoarece este continuu, a declarat ieri în plenul Parlamentului R. Moldova spicherul Igor Grosu.

Unul dintre scopurile ședinței comune a guvernelor Republicii Moldova și României este de reasigurare a populației din Republica Moldova, că România și românii vă stau alături, vă susțin și ajută în momentele cele mai grele, a declarat într-un interviu pentru Deschide.md premierul României Nicolae Ciucă. Suntem aici pentru a vă sprijini și ajuta acolo unde putem pentru a trece împreună prin aceste perioade complicate, cu crize suprapuse, de la pandemia de Covid 19, criza energetică, la turbulențele din imediata apropiere, din jurul Ucrainei, a mai declarat oficialul român.

Explozie de prețuri la produsele alimentare, în ianuarie: Datele oficiale arată scumpiri cu 21,05%, titrează Unimedia.md. Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în luna ianuarie 2022 comparativ cu luna ianuarie 2021 au crescut cu 16,56%, inclusiv la produse alimentare cu 21,05%, mărfuri nealimentare cu 13,37% și servicii prestate populației cu 14,80%.

Dintre toate guvernele de până acum, actualul a fost cel mai puțin norocos, având de suportat mai multe crize odată cu intrarea în funcție, observă Nicolae Negru în editoarialul său din Ziarul Național. O concluzie pe care o trage autorul după ultimile sondaje publicate, este că PAS pierde bătălia informațională. Că PSRM, Partidul Șor, Platforma DA și alte formațiuni mai mărunte, având de partea lor televiziunile lui Dodon, Șor, dar și pe cele rusești, reușesc să pună povara scumpirilor, începând cu scumpirea gazelor, pe seama Maiei Sandu și a Guvernului. A doua concluzie e că, în timp ce guvernarea le vorbea despre lupta cu corupția, cetățenii voiau să audă altceva. A treia concluzie, după Nicolae Negru e că guvernarea este strivită de propagandă. Deși nu se mai află în parteneriat politic cu PSRM, liderii PAS nu îndrăznesc să revină la legea antipropagandă. Atâta timp cât guvernarea nu va face nimic pentru asigurarea securității informaționale a Republicii Moldova, pentru protejarea cetățenilor de „bombardamentele” propagandistice zilnice, percepția majorității și preferințele ei electorale nu au cum să se schimbe, concluzionează Nicolae Negru.

Procurorul general suspendat, susține că dosareșe celor 5 ex-deputați transfugi cercetați pentru îmbogățire ilicită, nu vor avea finalitatea la care se așteaptă oamenii scrie Ziarul de Gardă. Această agitație regizată nu este altceva decât o mimare a luptei cu corupția, afirmă Stoianoglo. În context, procurorul general suspendat declară că acuzatorii de stat „vor fi în imposibilitate de a acumula baza probatorie pentru că este imposibil să demonstrezi faptele de corupție care au avut loc cu 7 ani în urmă.”

Mitropolitul Vladimir a rămas fără numerele de înmatriculare guvernamentale la mașină, scrie Replica Media. Asta după ce Agenția Servicii Publice (ASP) a efectuat o inventariere a numerelor de înmatriculare. Potrivit purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei, Natalia Gavrilița. „Agenția Servicii Publice a făcut o inventariere a numerelor de înmatriculare și a depistat că deși numerele mașinilor Mitropoliei erau numere guvernamentale, contrar legii”, a declarat Anastasia Taburceanu. Înalt Preasfințitul Vladimir a fost anunțat despre inventariere, iar ulterior, acesta le-a predat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău