Mitropolia Moldovei vine cu noi explicații în privința „pelerinajelor” de la Moscova: „Nu au avut scopuri electorale sau politice”

  • 05 Septembrie 13:48
Mitropolia Moldovei vine cu noi explicații în privința „pelerinajelor” de la Moscova: „Nu au avut scopuri electorale sau politice”

Mitropolia Moldovei declară că recentele pelerinaje ale unor preoți la Moscova au fost organizate de Patriarhia Rusă, oferindu-le oportunitatea de a vizita locurile sfinte din Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei, „pelerinajele, susținute financiar de Patriarhia Rusă, nu au avut scopuri electorale sau politice”, ci pentru a „consolida legăturile frățești între aceste două Biserici Ortodoxe”.

Mitropolia Moldovei mai precizează că „aceste pelerinaje frățești vor continua și în perioada următoare, incluzând vizite la mănăstirile din regiunea Moscovei și din alte zone ale Rusiei”.

Reprezentanții Mitropoliei mai spun că unele instituții media din Republica Moldova au interpretat greșit plecările preoților, „în scop politic și de propagandă”.

Amintim că, în luna august, presa de la Chișinău a surprins mai mulți preoți pe aeroportul din Chișinău, în drum spre Moscova. Surse ale portalului Deschide.md susțineau că peste o sută de clerici urmau să plece la Moscova în deplasări finanțate de fugarul Ilan Șor, pentru a fi instruiți să facă propagandă împotriva Maiei Sandu.

Citiți șiCum explică Mitropolia Moldovei plecările preoților din subordinea sa la Moscova

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Mon
18
Tue
21
Wed
17
Thu
19
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău