Mitropolia Basarabiei își exprimă susținerea pentru Părintele Alexandru Noroșean și comunitatea sa din Stolniceni

  • 27 Februarie 15:24
Mitropolia Basarabiei își exprimă susținerea pentru Părintele Alexandru Noroșean și comunitatea sa din Stolniceni

Mitropolia Basarabiei își exprimă susținerea neclintită pentru Părintele Alexandru Noroșean și comunitatea de credincioși ai parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Stolniceni, raionul Hîncești, în urma deciziei lor de a adera sub oblăduirea canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

„Suntem profund recunoscători Părintelui Alexandru Noroșean și comunității pe care o păstorește pentru curajul și hotărârea de a rămâne fideli valorilor creștine și pentru alegerea lor de a se afla sub omoforul Bisericii Ortodoxe Române. Îi încurajăm să continue să-și trăiască credința în unitate și iubire, să rămână statornici în adevăr și să depășească cu Harul lui Dumnezeu orice provocări. Suntem siguri că Părintele și credincioșii săi vor găsi sprijin și alinare în comuniunea Bisericii Ortodoxe Române și vor continua să ducă mai departe mărturia autentică a credinței în mijlocul poporului binecredincios”, se arată în comunicat.

Amintim că Biserica Acoperământul Maicii Domnului, din satul Stolniceni, raionul Hancești, a renunțat la subordonarea față de la Mitropolia Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău