Biserica Acoperământul Maicii Domnului din satul Stolniceni, raionul Hâncești, a trecut la Mitropolia Basarabiei

  • 27 Februarie 09:10
Biserica Acoperământul Maicii Domnului din satul Stolniceni, raionul Hâncești, a trecut la Mitropolia Basarabiei

Biserica Acoperământul Maicii Domnului, din satul Stolniceni, raionul Hancești, a renunțat la subordonarea față de la Mitropolia Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei.

 
„Parohia întru Cinstea Acoperământului Maicii Domnului, din satul Stolniceni raionul Hancești a revenit la sânul Bisericii Ortodoxe Române!
 
Acest sat a dat naștere Marelui Mitropolit, Antonie Plămădeală (n. 17 noiembrie 1926, Stolniceni, județul Lăpușna, Basarabia - d. 29 august 2005, Sibiu) Înalt Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, și mitropolit ortodox al Ardealului (1982-2005), teolog și scriitor, membru de onoare al Academiei Române!”, a transmis într-o postare pe Facebook Ion Marian, protopop de Orhei, responsabil de formalitățile și dosarele ce țin de aderarea comunităților religioase și a preoților din Republica Moldova la Mitropolia Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române.
 
De la începutul invaziei rusești în Ucraina, zeci de preoți din R. Moldova au trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, motivul principal invocat de aceștia fiind că Patriarhia Moscovei susține războiul dus de Rusia în Ucraina.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău