Misterioasele pete de petrol, cu origine necunoscută, care au poluat peste 100 de plaje din Brazilia

  • 03 Octombrie 2019 11:30
Misterioasele pete de petrol, cu origine necunoscută, care au poluat peste 100 de plaje din Brazilia

Poliția braziliană a anunțat miercuri lansarea unei investigații pentru a stabili posibilitatea unei "infracțiuni împotriva mediului" în urma apariției a numeroase pete de petrol pe mai mult de o sută de plaje din nord-estul Braziliei, relatează AFP, potrivit Digi24.ro.

Poluarea, observată încă de la începutul lunii septembrie pe plaje din opt state braziliene, a provocat deja moartea a numeroase broaște țestoase marine, notează sursa citată.

"Primele elemente arată că petrolul care poluează toate aceste plaje ar avea aceeași origine, care încă nu a fost determinată", a declarat într-un comunicat Agenția de mediu Ibama.

Imagini cu pete mari negre în mijlocul nisipului de pe plajele paradisice din nord-estul țării circulă de câteva săptămâni în mass-media braziliană.

Agenția de mediu din Sergipe, unul dintre statele afectate, a publicat fotografii în care se poate vedea un butoi roșu cu alb eșuat pe o plajă, deasupra unei pete mari, negre.

"Butoaie au fost găsite pe coasta din Sergipe. Aceste pete de petrol ar putea proveni de acolo", a declarat agenția într-un comunicat.

Zona este o destinație turistică populară pentru localnici și străini, cu un număr mare de vizitatori spanioli și portughezi care frecventează stațiuni răspândite de-a lungul coastei.

Deși există o activitate extinsă de explorare a petrolului în largul Braziliei, autoritățile au exclus că aceasta este sursa deversării.

Compania petrolieră controlată de stat Petróleo Brasileiro SA a declarat că a efectuat analize de laborator a uleiului și a determinat, observând moleculele sale, că „compușii organici ai materialului găsit nu sunt compatibili cu acei produși și comercializați de companie”.

Următoarele zone de explorare a petrolului, cele mai apropiate, sunt Venezuela și Golful Mexic, dar nu au fost raportate probleme din aceste regiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
29
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,1 m/s
Sun
23
Mon
23
Tue
23
Wed
23
Thu
19

Curs oficial BNM 08 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0000
USD 16.6157 -0.0000
RON 4.0694 -0.0000
UAH 0.6000 -0.0000
RUB 0.2261 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău