Misiunea Socială ”Diaconia” organizează Campania ”Masa Bucuriei”

  • 23 Aprilie 2016 08:43
Misiunea Socială ”Diaconia” organizează Campania ”Masa Bucuriei”

Misiunea Socială ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează sâmbătă, 23 aprilie, o colectă națională produse alimentare neperisabile, acțiune ce face parte din Campania de Paști ”Masa Bucuriei”.

Scopul campaniei este promovarea solidarității și susținerea persoanelor aflate la limita existenței.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: Este o tradiție frumoasă ca în ziua Sfintelor Sărbători de Paști să ne reunim în familie. Din păcate, în ultima perioadă, din cauza sărăciei și a exodului tinerilor, masa de Paști rămâne o frumoasă amintire. Singurătatea și disperarea sunt cuvintele ce marchează viața cotidiană a unui vârstnic în Republica Moldova, iar pe parcursul ultimilor ani, Diaconia susține și menține o mișcare de solidaritate cu cei pentru care noțiunea de familie e un cuvânt ce provoacă durere. Zilnic, zeci de persoane vârstnice  își alină singurătatea la cantina mobilă unde tinerii voluntari oferă căldura sufletului lor pentru acești bătrâni. Acest lucru nu ar fi posibil fără sprijinul oamenilor ce susțin inițiativele de ajutorare a bătrânilor. Asigurăm oamenii de bună credință că sprijinul financiar și donația de produse alimentare pe care o realizează în cadrul campaniei „Masa Bucuriei”este un gest valorificat într-un prânz zilnic. E o faptă prin care reușim să le oferim bătrânilor siguranța și căldura unei familii.

Colecta națională de produse alimentare va are loc în nouă e cele mai mari rețele de supermarketuri din țară - Linella, Unimarket, Green Hills, Velmart, Fourchette, IMC Market, Riga, METRO Cash & Carry, Supermarket Nr. 1, Sanin - și 20 de magazine locale. Organizată la nivel național, campania de Paști „Masa Bucuriei” are loc în 17 localități: Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni și altele.

În această zi, peste 700 de tineri voluntari îi informează și îndemna pe oameni ca, în preajma Sărbătorilor de Paști, în afară de produsele achiziționate pentru familie, să doneze produse pentru susținerea celor în dificultate.

În campania de Paști „Masa Bucuriei” 2015, împreună cu miile de donatori și cei peste 600 de voluntari, ”Diaconia” a colectat 22 de tone de produse alimentare. Din aceste resurse, pe parcursul anului, au fost distribuite 863 de pachete alimentare  și 26 470 de porții de mâncare în șase cantine sociale susținute de Diaconia și partenerii campaniei.

Campania de Paști „Masa Bucuriei” 2016 se desfășoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Radio Chișinău este partener media al acestui eveniment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău