Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”. Creează propriul scenariu de fapte bune

  • 06 Decembrie 2021 08:35
Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”. Creează propriul scenariu de fapte bune

Pentru al XI-lea an consecutiv, în preajma sărbătorilor de iarnă, Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”.

Campania este o ocazie să ne unim eforturile pentru a susține mamele minore, mamele din familii social-vulnerabile, mamele rămase singure, care sunt asistate în cadrul Programului „În brațele mamei”, dar și de a oferi șansa fiecărui copil de a crește alături de mamă.

Izolarea în contextul pandemiei COVID-19 devine tot mai gravă, iar provocările cu care se confruntă aceste mămici sunt și mai mari, dar echipa este 24/24 alături de ele și depune tot efortul pentru a le sprijini în parcursul lor de a-și reconstrui viitorul.

 „Perioada sărbătorilor de iarnă este o ocazie de a ne reîntoarce în copilăria noastră și de a ne bucura de fiecare dar pe care îl oferim celor dragi. De Sfântul Nicolae oferim dulciuri iar de Crăciun, umplem traista colindătorilor care vestesc nașterea lui Isus cu bunătăți.
În acest an, în cadrul Campaniei de Crăciun, Diaconia vine la Dumneavoastră în rol de colindător în numele copiilor pe care îi asistă în Programul „În Brațele Mamei”.

Izolarea și restricțiile actuale au pus o și mai mare povară pe umerii femeilor care au rămas singure, doar cu copiii în brațe. Din această cauză, numărul celor care ne solicită ajutor este într-o creștere permanentă.

Vă încurajăm să veniți cu propriul aport de imaginație în a face bine, pentru că împreună putem realiza adevărate miracole.”, Igor Belei, Director Executiv al Diaconiei.

Ca urmare a nevoilor apărute, în 2022, Diaconia și-a propus să extindă portofoliul de servicii oferit copiilor și părinților acestora, pentru a da o șansă în plus la o viață decentă. Astfel, intenționează ca în cadrul Programului „În Brațele Mamei” să deschidă un nou serviciu:

  • Prima Creșă pentru copiii de vârstă fragedă (6 luni).

Acesta va fi locul unde copii vor avea un mediu optim de creștere. În același timp, părinții lor vor putea să muncească sau să-și continue studiile pentru a-și asigura o viață demnă, fără a fi obligați să supraviețuiască din ajutoare și alocații.

Toți cei care doresc să dăruiască ceva micuților din Centrul Maternal își pot organiza propriul scenariu de fapte bune.

Vezi 5 idei de implicare:

  • Dăruiește-ți ziua ta de naștere pentru copilașii din Centrul Maternal;
  • Organizează o cină caritabilă și colectează fonduri pentru susținerea centrului;
  • Comandă felicitări de Crăciun speciale;
  • Organizează o colectă în echipă și devină Moș Crăciun pentru copilașii din program;
  • Donează fonduri :

Cu 5500 lei asigurați o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă – copil sau o lună de alimentație pentru copiii de la Creșă.

Cu 250 lei oferiți o zi de asistență pentru un cuplu mamă – copil sau o zi de alimentație pentru copiii de la Creșă.

Donează prin edonații, platforma Patreon sau  prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

La fel, pe parcursul Campaniei, grație partenerilor media de proiect, susținătorii campaniei vor avea ocazia să cunoască poveștile de viață impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depășească situația de criză.

 

În 2021 Diaconia a ajuns la cei 10 ani de funcționare a Centrului Maternal, în care a reușit să ofere siguranță și căldură pentru 153 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. În acest an, 25 mame au primit asistență rezidențială. Pentru fiecare caz echipa asigură soluționarea completă: de la prevenirea abandonului, până la reintegrarea în comunitate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău